donderdag 11 november 2010

Schoolontbijt groep 8B


We hadden het schoolontbijt op woensdag 3/11 
Het begon om alles klaar te zetten borden,bestek,brood,bekkers,enz. De bakker bracht ons het brood (bakker Martens) wat we niet hadden kunnen gebruiken ging naar het goede doel sommige kinderen vonden het niet lekker (MELK) 

het eten was: bruinbrood, witbrood, witte broodjes, bruine broodjes, krente broodjes,  hagelslag, aardbeienjam, pindakaas, boter(halverine), ei, smeerkaas, melk, (worst).

En op het laatste gingen we een  filmpje kijken en dat  heette bake for life.
Daar werkte mensen met een handicap.

Einde
Justin,Bas
 
2500 scholen doen mee aan het nationaal schoolontbijt,dat zijn meer dan een half miljoen leerlingen,leerkrachten en begeleiders.

Evenementen: er zijn lessen opdrachten of thema’s voor de hele school is door de organisatie van het nationale schoolontbijt speciaal leesmateriaal gemaakt. Voor het gedrag van kinderen bij het ontbijt.

Het eten: wit, bruin en volkoren brood. Smeersel (halverine, pindakaas, smeerkaas, aarbeienjam fruitstroop, schookoladevlokken en ei). Verschillende soorten beleg zoals kaas en worst en halvolle melk. Het brood komt van de bakker.

Belangrijk: eigenlijk is het nationaal schoolontbijt niet voor de lol maar voor bakkerijen in Afrika en andere arme landen.

We hebben vandaag een schoolontbijt gehad we hadden eerst iets verteld over het schoolontbijt en waarom het zo belangrijk voor je was.
Toen hebben we gegeten:broodjes,boterhammen,stroop,smeerkaas en jam.
Dat was heel lekker toen we een half uurtje hadden gegeten hadden we een filmpje van BAKE FOR LIFE gekeken het ging over een bakkerij in Uganda
Er leerden kinderen met een handicap bakken.
Er werden broodjes gebakken en die broodjes werden dan weer verkocht aan
Mensen,ziekenhuizen vonden het brood ook zoo lekker dat ze het ook gingen kopen.
Het brood moest ook weggebracht worden naar de mensen die het hadden
Besteld dat werd gedaan met speciale fietsen. ze hadden bij  de bakkersschool
Ook een speciaal busje voor bestellingen die te ver weg zijn.

     GOEDEN REDENEN OM TE ONTBIJTEN

1.   Een goed ontbijt zou lijden tot betere schoolprestaties
2.  Als je goed eet is dat een goede verdeling voor je energie zo loop je minder kans op voedingstekorten die je moe en prikkelbaar maken
  1. Als je  s'morgens niet eet, heb je de neiging om de twee andere maaltijden uit te breiden. Een zwaar middagmaal kan de concentratie in de namiddag verminderen, een overdadig avondmaal kan gemakkelijk een overschot aan calorieën leveren die in de vorm van vetreserves worden gestockeerd.
  2. Een goed ontbijt vermindert de drang naar snoepen in de voormiddag om zich over de appelflauwte van 11 u te helpen. Als je s morgens niet eet met de bedoeling te vermageren, dan zou je dus wel eens bedrogen kunnen uitkomen. Met snoeprepen en andere zoetigheden krijg je vooral calorieën binnen en weinig of geen essentiële voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en voedingsvezels.
  3. Het ontbijt brengt essentiële voedingsstoffen aan die via de andere maaltijden niet altijd in voldoende mate kunnen worden aangebracht
  4. Een goed ontbijt brengt de kinderen goede voedingsgewoonten bij waar ze nu en later alle baat bij hebben.
  5. De dag rustig beginnen met een ontbijt samen met het gezin is ten slotte gewoon gezellig en wapent je beter tegen de stress die een werkdag met zich kan meebrengen.
              GEMAAKT DOOR: BO SELDENTHUIS


Klik op de link voor het foto-album

http://www.mijnalbum.nl/Album=FLLWSAPE

Geen opmerkingen:

Een reactie posten